Подарунок до Дня Закоханих

Добрий день, шановне панство.
Канікули набирають оберти, ми вже відсвяткували Новий Рік. Попереду ще Різдво. Всі ми відпочиваємо, набираємося сил.
Я також відпочиваю, але стало якось нудно. Тому приготував для Вас нову розробку: "Подарунок на День Закоханих". Адже потім почнуться заняття і часу на підготовку може не вистачити.
Сьогодні пропоную Вам ось такий виріб. Я назвав його "Два сердця". Досить банально, проте в тему. 😉
Для цього виробу підійде дощечка розміром 60*50*5мм (з урахуванням припуску на обробку). Це може бути дуб, бук, ясень, акація або інша тверда та міцна деревина, аби не зламалися тонкі елементи.
Інструменти: ручний лобзик, столик для випилювання, дриль зі свердлом діаметром 2-3 мм, набір надфілів, наждачний папір різної зернисті, лак.
Для початку треба створити ескіз виробу. Погоротав Інтернет, переглянув декілька варіантів і просто на аркуші паперу намалював. Так як я робитиму не один такий виріб, а декілька, то на комп'ютері намалював цей та інші варіанти. Їх ви можети використати або придумати щось своє.
Щоб скопіювати малюнок на заготовку, робимо наступне: копіюємо малюнок на пергаментний папір, вирізаємо по контуру (можна лише по зовнішньому), наклеюємо на деревину.
Після того як клей висохне і папір тримається на заготовці можна приступати безпосередньо до випилювання.
Першим випилюємо внутрішній контур. Це робиться для того, щоб було зручніше тримати заготовку і щоб виріб не зламався в тонких місцях. Нагадую, що для випилювання внутрішнього контуру, слід спочатку просвердлити отвори, в які вставимо пилочку лобзика.





Після того, як випиляли внутрішній контур, приступаємо до випилювання по зовнішньому контуру. Це треба робити якомога ретельніше, щоб дотримуваалась запланована форма.







А далі працюємо надфілями. Я використовував напівкруглий, плаский, тригранний.
Завершуємо надання форми за допопогою наждачного паперу різної зернистості.





Все! Виріб готовий. Проте, якщо хочете, можете вкрити виріб захисним шаром лаку. Думаю, не слід нагадувати, що кожен наступний шар лаку наносимо тільки після повного висихання попередньго шару.

На весь виріб я витратив близько однієї години часу, це не враховуючи час на лакування.

Вірю, що у Вас все вийде і Ваша близька людина отримає такий подарунок, в який в вклали частку своїх сил і сердця.
Бажаю щастя.



Комментарии