Нове положення про організацію роботи з охорони праці в школі

Перед початком навчального року гостро постає питання про організацію безпеки життєтіяльності навчального процесу в закладах освіти. Досить часто відбуваються зміни у законодавчому полі з цього питання. Тому ми звертаємо увагу на деякі нововедення. 

Наказом Міністерства освіти і науки України від 26.12.2017 №1669 було викладено у новій редакції "Положення про організацію роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу в установах і закладах освіти".

Це Положення визначає єдину систему організації роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників освітньог процесу (учнів, стутендів, курсантів, слухачів, аспірантів та працівників закладів освіти), а також обов'язки керівників та посадових осіб щодо забезпечення та нешкідливих умов навчання, утримання і праці, запобігання травматизму. 

Повний текст Положення Ви можете завантажити тут.

Для вчителів трудового навчання ми підготували готові таблиці (пустограками) журналу реєстрації інструктажів у форматі .doc, які зекономлять Ваш час.
Зауважуємо, що під час реєстрації інструктажу, кожна строчка у журналі напроти прізвища учня була заповнена. Тобто, напроти кожного прізвища треба писати прізвище особи, що проводила інструктаж і підпис цієї особи. Що стосується учнів, то у журналі вони розписуються починаючи з 9 класу.


Комментарии