Декоративні квіти з тонколистового металу

Багато різних прикрас виготовляють з квітів. Самі квіти виготовляють з паперу, тканини, пластмаси. А ми будемо виготовляти з тонколистового металу. Для цього будемо використовувати тонколистовий алюміній з металевих баночок з-під Живчика, Коли, Спрайта та ін. Для цього відрізаємо дно і верхню частину, розрізаємо з верху до низу, і вирівнюємо заготовку дерев'яним бруском




Спочатку необхідно в зошиті намалювати малюнок майбутньої квітки, враховуючи, що тонколистовий алюміній може легко порватися. Тому не слід виготовляти пелюстки тоненькими. Вирізаємо з металу кружечок, діаметром, що дорівнює діаметру майбутньої квітки.
Щоб легше було вирізати кружечок, можна спочатку вирізати квадрат і в нього обрізати куточки, щоб отримати кружечок.









Якщо квітка буде складатися з декількох ярусів, а саме такою вона в нас і буде, то можна зробити шаблон для кожного ярусу або розмічати пелюстки одразу на металі.
Слід розрахувати силу натискання рисувалки на метал: не треба натискати дуже сильно, щоб не прорізати алюміній. Після розмітки можна вирізати пелюстки. Два, три шари квіточок можна зклеїти між собою за допомогою термоклею. Якщо проколоти отвори в пелюстках по центру, то можна їх з'єднати дротом або стрічкою з того ж листового алюмінію. Оздобити квітку можна способом металопластики, тобто взяти металевий стрижень, (це може бути кулькова ручка, яка не пише) і видавити прожилки на пелюстка. Для реалістичності вигнути пелюстки круглогубцями. А ще квіти можна пофарбувати лаком для нігтів.
Ось такий віночок із металевих квітів робили учні 6-х класів. Як Вам результат? Чекаємо відгуків.
Результати проектної діяльності 6А класу

Комментарии