Тема: Технологія догляду за взуттям. 8 клас

Види чоловічого взуття
Тип шнурування - головний критерій класифікації видів чоловічого класичного взуття. Наявність шнурків за дотримання деяких інших параметрів вказує на те, що взуття належить до ділового стилю. Якщо ж шнурків немає - туфлі підходять виключно для неформальних ситуацій.
Класичне чоловіче взуття
Оксфорди - класичні шкіряні туфлі з закргленим носком, широким низьким каблуком, закритою шнурівкою і спеціальним стіжком на ранті.
Оксфорди вважаються найсуворішим і офіційним взуттям. Їх прийнято взувати до фраку, смокінгу чи "протокольного" класичного костюму.

Дербі - туфлі з відкритою шнурівкою і трохи витягнутими носом. Чорні підходять для ділового класичного костюму, а коричневі чи двокольорові - до брюк неофиційного стилю, джинсів.

Броги - класичні чоловічі туфлі з перфорацією (нанесеним малюнком). Чим більше перфорації, тим менший статус офіційності, тому їх не можна взувати з класичними костюмами. Цей вид взуття підходить до неофіційних випадків і гармонійно поєднується з вовняними чи твидовими піджаками, вельветовими брюкам.

Монки -  туфлі з пряжками. Монки слід носити з завуженими брюками в італійському стилі: злегка короткими, які не будуть чіплятися за гострі краї пряжок. Монки чудово поєднуються з блейзером.

Лофери - туфлі без шнурівки з довгим язичком, що зовні нагадують мокасини, але мають більш широку підошву і каблук.

Взуття для активного відпочинку і спортивних заходів
Сліпони                                          Кеди
Тенісні туфлі                                           


Кросівки
Вибір взуття.  У виборі чоловічого взуття має значення не тільки його дизайн, але й якість. Для виробництва кросівок можуть використовуватися сучасні синтетичні матеріали, але чоловічі класичні туфлі чи мокасини повинні бути тільки з натуральної шкіри. У цьому разі взуття буде носитися довго й за відповідного догляду зберігати презентабельний зовнішній вигляд упродовж багатьох років. Особливу увагу слід звернути на внутрішню частину, що повинна виготовлятися тільки з натуральних матеріалів. Якість матеріалу чоловічих туфель повинна забезпечувати максимальну еластичність на верхньому згині, щоб уникнути утворення на них заломів і тріщин. Зверніть увагу на підошву. Вона повинна досить легко згинатися і забезпечувати достатню амортизацію. Надавайте перевагу чоловічому взуттю, що має устілки, які можна легко вийняти, попрати, висушити чи замінити. 
Перед покупкою задумайтесь, до якого вашого одягу підходить це взуття, не сподівайтесь, що колись ви придбаєте костюм до цих туфель.

Таблиця відповідності розмірів чоловічого взуття
США (чоловічі)
Європа
Розмір ноги, см
Україна
4,5
36 2/3
23
35
5
37 1/3
23,5
36
5,5
38
24
36,5
6
39
24,5
37
6,5
39 2/3
25
38
7
40 1/3
25,5
38/39
8
41
26
40,5
8,5
42
26,5
41
9
42 2/3
27
41,5
9,5
43 1/3
27,5
42
10
44
28
42/43
10,5
45
28,5
43
11,5
45 2/3
29
44
12
46 1/3
29,5
45
12,5
47
30
46
13
48
30,5
47

Особливості приміряння взуття
Приміряти взуття краще ввечері, коли ваші ноги вже отекли і обрана пара взуття надалі не надасть незручностей. 
Перевірте взуття на наявність всередині нерівностей і грубих швів, що можуть бути причиною натирання та серйозного травмування.
Підбираючи нове взуття, його слід приміряти стоячи або зробити кілька кроків у ньому.
Пальці повинні розташовуватися абсолютно вільно, щоб ними можна було поворухнути. Для великого пальця з боку носка необхідний деякий припуск - це попередить викривлення великого пальця.
Особливо шкідливо носити взуття, розміри якого менші за розміри стопи. Тісне й коротке взуття призводить до порушення кровообігу й деформування стопи. 

Догляд за взуттям
складається з етапів:
  1. Очищення;
  2. Живлення;
  3. Нанесення захисного крему (вакси).
  • зведіть до мінімуму контакт вашого взуття з водою і брудом.
  • потрібно мати вдома хоча б дві пари й чергувати їх
  • сушити шкіряне взуття у прохолодному приміщенні краще, ніж у сухому й натопленому
  • залишаючи взуття на ніч, а тим паче на цілий сезон, краще використовувати дерев'яні колодки
  • ніколи не слід узувати погано висушене взуття
  • не можна використовувати силіконові губки для чищення
  • прибираючи взуття на цілий сезон, краще упакувати його в коробку.

Комментарии